Возење со моторна санка

Зимска тура со моторна санка

Искусете го прекрасниот пејзаж на Пирин со моќна моторна санка. Подарете си зимска авантура преполна со силни емоции, наплив на адреналин и разгледница со погледи коишто го одземаат здивот. При резервацијата, изберете погодно време за поаѓање од Банско.

Турата е во времетраење од 2 часа. За 30 минути ќе ве однесеме од Банско до почетокот на нашата омилена планинска рута. Откако ќе добиете упатства за безбедност во времетраење од 5-10 минути, ќе бидете подготвени да ѝ дадете гас на моторната санка и да го следите нашиот водич во една вртоглава и незаборавна авантура. По завршувањето на патеката со моторната санка, ќе ве вратиме назад (30-минутен превоз) до Банско. Стандардното поаѓање и враќање е од/до нашата ски гардероба. По желба, можете да резервирате и превоз од/до местото каде што престојувате.

Цени:

Цената по лице зависи од избраната опција:

Индивидуално: 1 лице коешто користи заедничка моторна санка со инструкторот: 50 евра по лице

Заедничко: 2 лица користат 1 моторна санка и се менуваат во однос на возењето во текот на авантурата: 53,25 евра по лице

Самостојно користење санка: лице коешто самостојно вози 1 моторна санка: 77 евра

Доколку резервирате онлајн, плаќате само депозит. Останатиот износ се плаќа во готово на лице место во бугарски левови.

 

Цената вклучува: 

 • Изнајмување на моторна санка (сноумобил) за 1 час (плус кацига и очила);
  Квалификуван инструктор-водич кој зборува англиски јазик;
  Превоз од нашата ски гардероба во Банско и назад (може да патувате и со други патници коишто се пријавиле за авантурата).Изнајмување на моторна санка (сноумобил) за 1 час (плус кацига и очила);
 • Квалификуван инструктор-водич кој зборува англиски јазик;
  Превоз од нашата ски гардероба во Банско и назад (може да патувате и со други патници коишто се пријавиле за авантурата).

Not included: Цената не вклучува:

 • Земање/враќање од/во хотел: 5 евра по резервација (не по лице);
  Храна и други лични трошоци;
  Осигурување;

Кој може да учествува?

Само патници на возраст над 16 години имаат право да управуваат со моторна санка (не е потребна возачка дозвола). Патниците на возраст под 16 години можат да се возат само зад возрасно лице. Само деца на возраст над 12 години можат да направат резервација онлајн. Турата не е погодна за деца на возраст под 5 години!

Забелешка:

Носете ракавици и топли обувки! Доколку немате јакна и панталони за скијање, можете да си изнајмите од нашата ски гардероба.
Травентурија секогаш се грижи за природата. При нашето сафари со моторни санки не поминуваме низ заштитени подрачја!