Изнајмување на скии

 • Голем избор на скии и скијачки обувки

  Глобални брендови ,Нови модели

 • Голем избор на скии и скијачки обувки

  Одлична селекција за сите буџети и нивоа

 • Голем избор на скии и скијачки обувки

  4000 комплети скии од кои 1/3 се сосема нови

 • Голем избор на скии и скијачки обувки

  Бесплатно менување на опрема во секое време

Изнајмете сега со 35% попуст!

* Dates of skiing are usually different than arrival and departure dates.

Ценовник

За возрасни

130-193 cm

Price per day in Euro1 day2 days3 days4 days5 days6 days
ECONOMY
I ski at a reduced price regardless of my level.6.0012.0017.2022.4026.5027.00
EVOLUTION
Aimed at skiers happiest on blue slopes. Skis are easy to manage on all snow types and inspire confidence. 7.0014.0020.4026.3032.1036
PERFORMANCE
For skiers and riders who are comfortable on all types of slope and snow conditions. Skis will be a maximum of 2 years old.7.2014.4021.1027.6032.8038
EXCELLENCE
For experienced and demanding skiers. Skis will be no more than a year old.21.7041.2057.507590100
SUPREME
The highest class of rental equipment for experienced and demanding skiers. Skis will be no more than a year old.255075100125150
ADD SKI BOOTSSize: mondo 230/EU 36 – mondo 345/EU 531.953.905.857.808.4010.35

За помлади

110-140 cm

Price per day in Euro1 day
2 days3 days4 days5 days6 days
ROOKIE
For the young skiers, who are still improving. The skis are great for green and blue slopes and easy to manage on all snow types. Skis will be a maximum of 2 years old.
4.509.0013.3017.2021.1025
CHAMPION
For the experienced and demanding young skiers. Great for all snow types. Skis a will be no more than a year old.
6.5012.0018.502531.5038
ADD SKI BOOTSSize: mondo 200 – 225
EU 31.5 – 35.5
1.653.504.206.507.909.55

За деца

66-109 cm

Price per day in Euro1 day2 days3 days4 days5 days6 days
ROOKIE
For the young skiers, who are still improving. Skis will be a maximum of 2 years old.4.50 913.3015.5018.5021
CHAMPION
For the experienced and demanding young skiers. Skis will be no more than a year old.4.50913.5017.2021.1025
ADD CHILD SKI BOOTSSize: mondo 155 – 195 EU 25 – 311.302.603.905.205.907.80

Economy класа или скии за сите

Оваа класа ски вклучува добро одржувани скии, кои предходно биле во класата Evolution или Performance. Обновенa и добро одржуванa опрема во 3та или 4та година на употреба која што е со намалена категоризација поради еволуција или преформанси.Опремата е соодветна за сите скијачки нивоа,но воглавно наменета за скијачи со одреден буџет. Примероци: Fischer XTR Cruzar, Elan Exar GX,Elan Exar Pro, Dynastar Outland,Salomon E XDR Focus

Evolution класа или скии за брз прогрес

Наменети за скијачи кои преферираат сини патеки Скиите се лесни за управување на секаков вид снег и инспирираат самодоверба. Само на скијачки патеки Скиите во оваа класа се употребувани максимум 2 сезони или изнајмени не повеќе од 100 дена Примероци: Ski-HEAD SupershapeTeam R, Elan Explore X, Fischer XTR, Pro Mtn X, HEAD the Link R, HEAD REV 70 R Track, Nordica Fate и Nordica Axana Fastrack (за жени)

Performance класа или скии за скијачи со средно ниво на техника

За скијачи кои добро се снаоѓаат на сите видови патеки и снежни услови.Високо квалитетни скии кои нудат добар зафат и стабилност дури и при поголеми брзини на стаза.Достапни, “ all-mountain ” и “freestyle” модели. Скиите во оваа класа се употребувани максимум 2 сезони или изнајмени не повеќе од 80 дена . Примероци: Rossignol Zenith, Elan Explore eRise, Blizzard RTX Power, Nordica GT R EVO, Nordica Elexa и Elan Black Perla( за жени)

Еxcellence класа или скии за напреднати скијачи

Во оваа класа можете да ги најдете едни од најдобрите скии на пазарот. За искусни и амбициозни скијачи. Избор на врвни скии, кои ги покриваат сите видови терени и на патеката и надвор од неа. Модели за тркачки скии за светско првенство(FIS), скии за стаза, “ all-mountine”, “ freestyle” и “freeride” се достапни.Скиите во оваа класа се употребувани максимум една сезона или изнајмени повеќ од 45 дена. Примероци: ATOMIC PREFORMER XT FIBRE EZY, Fischer XTR RC4 Speed, Rossignol Experience 74 CI, Atomic Redster RX EZY2, Blizzard XTR Elevate и Elan White Perla (за жени)

Supreme класа скии за експерти

Ова е највисоката класа на скии која ви ја предлагаме, предвидена за скијачи со долгододишно искуство и стабилна техника.Во оваа класа ги избравме најдобрите скии во секоја една дисциплина.Може да изберете помегу скии за светко првенство (FIS), freeride , freestyle и аll mountine.Скиите во оваа класа се употребувани максимум 1 сезона или изнајмени не повеќе од 30 дена. Примероци: HEAD WorldCup Rebels, HEAD Supershape i.Magnum Rossignol HERO Elite All Turn, Fischer RC4 Curv TI, ATOMIC REDSTER MX EZY, Nordica Dobermann GSJ, Elan Amphibio, HEAD Joy 9 и Blizzard Ultralight RT (за жени)